Aj v bistre vieme pripraviť výberovú kávu.

Od začiatku otvorenia nášho bistra sme sa nevenovali káve naplno. A časom sme zistili, že naša káva a jej príprava neboli ideálne a konkurencieschopné. Následne sme sa rozhodli nájsť vhodného pražiara, ktorý bude spĺňať naše očakávania. Na miestnom trhu sa nám však káva nepozdávala, keďže bola príliš acidná. Táto káva vyhovovala očakávaniam pri príprave cappuccina, avšak nebola vhodná na lahodné espresso. 

Cappuccino a raw koláčik

Zamierili sme preto do Bratislavy. Keďže nám veľmi chutila káva v bistre Soho, tak sme sa obrátili na ich pražiara – Kavala. Následne sme otestovali jeho dve výberové kávy (single origin) Brazíliu na espresso a Etiópiu na prípravu kapučína a iných mlIečnych nápojov. Tak sme sa pustili do práce s prípravou finálnej verzie našich kávových nápojov. Po nastavení všetkých parametrov, espresso(10g) už dosiahlo naše očakávania. Do kapučína sme však ešte stále hľadali vhodné mlieka. Najviac sa nám pozdávalo čerstvé mlieko z predajne Lidl s 3,5% tuku. Alternatívne mlieka sme doplnili o kokosové z Rakúska a sójové taktiež. Vo finálnej verzii kapučína sme dosiahli veľmi jemnú krémovú penu s jemnými prvkami acidnosti. Postupne sme sa naučili pripravovať okrem latte aj cortado a flat white. Napokon sme sa začali pohrávať aj s filtrovanou kávou Hario V60. Uhž toto leto sme uviedli do ponuky aj cold brew, ktoré sa u zákazníkov osvedčilo hlavne s kokosovým mliekom. Po niekoľkých mesiacoch sme skúsili aj kombináciu espresso tonic. Pohár plný ľadu sa naplní tonicom, kde musí zostať priestor pre double shot kávy (20g). Pomalým preliatím do pohára sa formuje spomenutá kombinácia espresso tonic. 

Zároveň vyššie spomenuté nápoje sú súčasťou našej aktuálnej ponuky výberovej kávy. 

Oblubený STANDART časopis
Espressso
Cappuccino

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *