Naše vlastné domáce sirupy.

Cesta k naším vlastným sirupom bola veľmi ľahká. Nakúpili sme čerstvé ovocie, ktoré sme následne spracovali a výroba sa mohla začať. Kombinácie jednotlivých sirupov sme už poznali od slovenského výrobcu Herbert.
Chceli sme dosiahnuť rovnakú kvalitu a výraznejšiu chuť. Vždy sme vo výrobe použili veľké množstvo čerstvého ovocia.

Varenie bolo veľmi jednoduché – ovocie sme vložili do špeciálneho hrnca na sirupy. V tomto hrnci sme rozmliaždili ovocie pri varení za teploty 80 stupňov. Postupne sme pridávali hnedý cukor a bylinky. Hodinu až dve sme tento sirup vyradili na 80 stupňoch. Následne sme ho nechali odležať niekoľko hodín. Počas varenia sme neustále testovali konzistenciu a chuť limonád. Ak počas prípravy nebol výsledok podľa našich predstáv, pridávali sme väčšie množstvo ovocia poprípade bylinky. Taktiež sme museli pridať jeden konzervant a to kyselinu citrónovú. Následne sme odstránili dužinu z ovocia a precedil zvyšné bylinky. Takto sme dosiahli výsledný produkt – čistú sirupovú šťavu. Na druhý deň už môžeme zákazníkom podávať čerstvé sirupy rsp. limonády z nich pripravené.

Výsledkom sú sirupy s veľkým množstvom ovocia, nižším obsahom cukru a lahodne osviežujúce. V tomto zimnom období ich dokážeme pripraviť rovnako dobre aj horúce. Zastavte sa ochutnať.

Čučoriedka-levanduľa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *