Ako sme pripravili prvý raw koláčik?

Toto leto sme sa rozhodli, že sa pokúsime pripraviť naše vlastné raw koláčiky. Mali sme iba jeden mixér a jednu misku. Zároveň niekoľko pokusov, kým sme dosiahli dnešný výsledok. Lesné ovocie a čučoriedky boli prvými pokusnými ingredienciami. 

Do misky sme si rozmixovali lesné ovocie so sójovým jogurtom, do ktorého sme pridali kokosový olej, aby sme dosiahli potrebnú tuhosť. Ďalej sme pridali kešu oriešky a náš domáci čučoriedkový sirup. Dôležité bolo všetky suroviny rovnomerne a do hladka rozmixovať. Priznávame, že prvé pokusy o dokonalý raw koláč boli neúspešné hlavne, čo sa tuhosti týka. Prišli sme teda o kilá kvalitných surovín. Dôležité bolo koláčik následne vložiť do chladničky na niekoľko hodín, kde práve vďaka kokosovému oleju dosiahnete nutnú tuhosť. Po pár týždňoch sme sa dostali k našemu prvému raw koláčiku, ktorý mal správnu veľkosť, tuhosť a zároveň prirodzene dobrú chuť.

Takto postupne sme vytvorili viac kombinácii raw koláčov – malinový, pomarančový, kokosový a čokoládový. Na prípravu spomenutých raw koláčikov nám teda stačili iba kvalitné suroviny, výkonný mixér a veľká miska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *