Už dlhšie sme sa pohrávali s myšlienkou robiť zdravšie jedlo. Vždy ako sme mali viac času, tak sme sa pokúšali vytvoriť niečo nové. Mäso nám však nechutilo. V jeden deň sme prišli s nápadom vyskúšať kuskus. Pridali sme aj kokosové mlieko a ugrilovali tofu. Už pri prvej ochutnávke sa nám to veľmi pozdávalo. Kokosové mlieko ochutilo kuskus a tofu zase niektoré chute vyzdvihlo. Dodnes to patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá. A chceli sme ponúknuť aj ďaľšie vegánske jedlá. Ako prvé prišli do úvahy ryžové rezance, ktoré sú bezlepkové a vegánske. Uvariť ich trvalo veľmi krátko. Skúšali sme rôzne varianty, avšak opäť varianta s kokosovým mliekom ostáva podľa nás najlepšia. Skúšali sme tofu, rôzne druhy zeleniny alebo aj samostatne len s kokosovým mliekom. Najviac nám zachutila zelenina z Indonézie. Ale stále to nebolo ono. Hľadali sme vhodnú omáčku. Pokúšali sme sa nájsť niečo slané poprípade korenisté, čo by zvýraznilo chuť zeleniny a rezancov zároveň. Rozhodli sme sa pre Teryiaki, ktorá pochádza z Japonska. Všetko sme spoločne doladili a dosiahli očakávaný výsledok.
Taktiež sme hľadali jedlo, ktoré v okolí nenájdete a napriek tomu je svetovo známe. Pokúsili sme sa teda pripraviť cesto na gyozu. Po niekoľkých pokusoch sa nám podarilo finálne cesto. Chceli sme toto jedlo zachovať vegánskym, a preto sme zvolili plnku z tofu, póriku a cibuľky. Po uzavretí taštičky z cestíčka, sme gyozu ufritovali v už overenom sójovom oleji. Stačí pár minút a dosiahli sme zlatistý výsledok. Následne sme ju poliali svetovo známou Teryiaki omáčkou. Keďže nám chutila, rozhodli sme sa ju zaradiť do ponuky. Takto u nás postupne vznikajú vegánske jedlá. Skúšame, testujeme a zaraďujeme do ponuky nové jedlá.
Hlavným dôvodom prečo sme rozšírili ponuku vegánskych jedál, je taký, že sme všetci vo Freshcu chceli žiť zdravšie. Po pár mesiacoch už vieme povedať, že vegánske jedlá sú tou správnou alternatívou pre lepší a zdravší život